Het spelen van video slots is erg populair, de spelen zijn namelijk vanuit uw eigen omgeving gemakkelijk te spelen. Meestal zitten in de videoslots een bekend thema gekoppeld.  Zo kunt een spel kiezen wat uzelf leuk vind. Daarnaast is het spelen op videoslots ook aantrekkelijk omdat er voor een relatief laag bedrag gespeeld kan worden. Het spelen op een slot dient vooral als entertainment, maar u kunt ook voor echt geld spelen.

Er zijn verschillende type videoslots online. De meest gangbare videoslots hebben een spel waarbij u kunt kiezen om in te zetten op  één of meerdere winlijnen afhankelijk van uw eigen keus.. Afhankelijk van het aantal winlijnen kan de totale inzet verschillen, echter is het wel vaak zo dat hoe meer u inzet, hoe hoger vaak de prijzen zijn. Overigens hebben de slots tegenwoordig ook veelal een bonus spel.

De bonus games zijn vaak heel leuk om te spelen. Er is  namelijk een grote kans op extra hoge prijzen. Het komt voor dat er meerdere bonusgames op een videoslot zitten. Zo kunt u vaak gratis spins verdienen en uw kans vergroten op gigantische prijzen.